Ontdek de biorecepten

U vindt dat ene recept dat in de karweetjes stond niet terug? U bent de menubladen van de kooklessen kwijt?

Op deze pagina vindt u een deel ervan terug. Het zijn ook de succesrecepten uit de kooklessen! Laat ze u inspireren - en smaken!

 Even iets over de afkortingen: el = eetlepel, kl = koffielepel, tl = theelepel, hv = handvol, k = kop, ‘ = minuten.

graag meer uitleg? kom langs!

AARDPEER MET NOOTJES

AARDPEER MET NOOTJES

12 aardperen, 1 kleine ajuin, 2 el hazelnoten, 1 el olie

Lees meer

ABRIKOZENBOLLETJES

ABRIKOZENBOLLETJES

1 ons gedroogde abrikozen, 1 el pindakaas, 1/2 el (appelsien)diksap, kokosrasp, citroensap

Lees meer

AFGHAANSE RIJST

AFGHAANSE RIJST

1 kop rijst, 1½ kop water, 2 el olijfolie, saffraan, 2 ajuinen, citroenrasp, 1 appel, 1 kl kerrie, sap van 1 citroen, 1½ k rozijnen, peterselie

Lees meer

AVOCADOCRÈME

AVOCADOCRÈME

1 grote avocado, 1 pijpajuintje, 1 el citroensap, 75 ml sojaroom, enkele druppels tabasco, zout, peper

Lees meer

AVOCADODIPSAUSJE

AVOCADODIPSAUSJE

1 rijpe avocado, 2 el perendiksap, 1 el tahin, sap van 1 citroen

Lees meer

BITTERKOEKJES

BITTERKOEKJES

250 g havervlokken, 250 g kokosrasp, 2 el olie, 3-4 el water

Lees meer

BOELGOERSALADE

BOELGOERSALADE

1 k boelgoer, 2 k water, 0,5 k peterselie, 1 k fijngesneden bieslook, 3 blaadjes kruizemunt, 1 pond rijpe tomaten, zeezout, 0,75 k zonnebloemolie, sap van 4 citroenen

Lees meer

BOEREKOOL MET TOFU

BOEREKOOL MET TOFU

1 grote ajuin, sesamolie, 500 g tofu, 1,5 el shoyu, 1 el ume-su, 1 boerekool

Lees meer

BRANDNETEL MET MISO

BRANDNETEL MET MISO

3 k samengeperste brandneteltoppen, 1 tl sesamolie, 1 kl rijstmiso, 0,5 k water

Lees meer

CAKEBROOD

CAKEBROOD

6 k tarwebloem, 1,5 tl zeezout, 2 tl vanillepoeder, 1 k notenmoes, 3 k amasake, 1 k zuurdesem

Lees meer

EIERPLANTEN MET KERRIE

EIERPLANTEN MET KERRIE

1 kg eierplanten, 2 ajuinen, 3 el olie, 1 kl kerrie, shoyu

Lees meer

FU MET ARAME

FU MET ARAME

1 hv arame, 3 fu-koeken, 1 el sesamzaad, 1 grote ajuin, shoyu

Lees meer

GEKRUIDE BOELGOER

GEKRUIDE BOELGOER

2 koppen boelgoer, 1 ajuin in dunne schijfjes gesneden, 2 tl sesamolie, 4 koppen water, 1 el shoyu, snuifje tijm

Lees meer

GESTOOFDE KOMKOMMER

GESTOOFDE KOMKOMMER

1 komkommer, 1 ajuin, 1 tomaat, olijfolie, zeezout, kerrie

Lees meer

GRAAN-GROENTESCHOTEL

GRAAN-GROENTESCHOTEL

2 koppen gare granen (rijst, gierst, boekweit,...), 2 ajuinen, olie, 3 el tarwemeel, 100 g paddestoelen, 1 pond kleingesneden seizoensgroente

Lees meer

GROENTETAART ZONDER BODEM

GROENTETAART ZONDER BODEM

1 grote ajuin, 1 kleine knolselder, ¼ hokkaidopompoen, 1 pastinaak, 1 winterwortel, ¼ kop water, ¼ tl zeezout, sesamolie

Lees meer

HAWAIAANSE GRIESMEELMOKKA

HAWAIAANSE GRIESMEELMOKKA

1/2 l sojamelk, 5 el griesmeel, 3 el rapadura, 4 kl sterke koffie/yannoh, 50 g geraspte kokos

Lees meer

HERFSTSALADE

HERFSTSALADE

1 kleine biet, 1 middelgrote aardappel, ½ goudreinet, ½ kleine ajuin, slabladeren of jong groen, 100 g tofu, 1 el genmai-su, 1 tl shoyu, 1 umeboshi

Lees meer

INDIASE ZOETE LASSI

INDIASE ZOETE LASSI

0,25 l yofu, 0,25 l water, 2 tl rapadura, vanillepoeder, 3 el gepureerd fruit, gehakte pistaches of walnoten

Lees meer

INGEMAAKTE PADDESTOELEN

INGEMAAKTE PADDESTOELEN

400 g paddestoelen, 1 dl rijstazijn, 2 laurierblaadjes, 3 takjes tijm en/of rozemarijn en/of oregano, 1 chilipeper, 3 dl olijfolie

Lees meer

IZIKI MET WORTEL EN TOFU

IZIKI MET WORTEL EN TOFU

1 kop wortel in rondjes, 1 kop tofu in blokjes, 1 kop gekookte iziki, zeezout

Lees meer

JAPANSE KOOLSALADE

JAPANSE KOOLSALADE

500 g witte of spitskool, 2 el sesamolie, 1 el umesu, 1 el shiromiso, 1 el shoyu, 2 el sesamzaadjes, 1 kleine wortel of enkele radijsjes

Lees meer

KANTENDESSERTJE MET APPELEN

KANTENDESSERTJE MET APPELEN

2 koppen vocht (bv half water, half appelsap), 1 staaf of 10 gr kanten, 2 appelen, olie, zout, kaneel

Lees meer

KINPIRA

KINPIRA

3 middelgrote wortels (peen, kliswortel, schorseneer, paardebloemwortel, smeerwortel), 1 el sesamolie, 2 el shoyu, 0,5 k water, 1 tl versgeraspte gember

Lees meer

KOMKOMMER IN UMEBOSHISAP

KOMKOMMER IN UMEBOSHISAP

1 komkommer, 2 umeboshi’s, 2 koppen water

Lees meer

KOOLSOEP MET TEMPEH

KOOLSOEP MET TEMPEH

2 ajuine, 1 kleine savooi, 2 aardappels, sesamolie, 1,5 tot 2 l bouillon, 1 tl karwij, 1 pakje tempeh, 2 tomaten, zeezout

Lees meer

LENTEGROEN MET TOFU

LENTEGROEN MET TOFU

2 ajuinen, 1 broodzak vol brandneteltoppen of speenkruidblaadjes, 250 g tofu, shoyu, sesamolie

Lees meer

OOSTERSE POMPOEN

OOSTERSE POMPOEN

300 g pompoen, 200 g knolselder, 1 banaan, 2 el rozijnen, 1 ajuin, 2 el amandelschilfers, 3 el olijfolie, 1 kl kerrie, 1 kl geraspte gember

Lees meer

PAARDEBLOEMBLAD

PAARDEBLOEMBLAD

1 k gesneden paardebloemblad (molsla), 1 kleine ajuin, 1 tl sesamolie, 1 tl shoyu, 3 el water

Lees meer

PAËLLA

PAËLLA

3 k rijst, 250 g prinsesseboontjes, 250 g doperwten, 250 g worteltjes, 500 g tomaten, 1 ajuin, 250 g paddestoelen, 2 paprika’s, 1 citroen, peterselie, olijfolie, tamari, zwarte olijven, saffraan

Lees meer

PASTINAAK à L’ORANGE

PASTINAAK à L’ORANGE

450 g pastinaak, 1 ajuin, 1 dl sojamelk of lima 3, 1 el tarwemeel, 1 el olie, 1 kl appelsienrasp, 1 el gehakte peterselie, (kruiden)zout

Lees meer

PINDASAUS

PINDASAUS

4 el pindakaas, 2 el olie, 1 el citroensap, enkele druppels shoyu, 1 el esdoornsiroop

Lees meer

POMPOEN-VLIERBESPANNENKOEKEN

POMPOEN-VLIERBESPANNENKOEKEN

200 g gare en gepureerde pompoen, 150 g vlierbessen, 1 kleine fijngehakte ajuin, 1 tl gemberpoeder of stukjes versgeraspte gember, 1 tl korianderpoeder,

Lees meer

POSTELEIN-APPELSALADE

POSTELEIN-APPELSALADE

300 g postelein, 2 appels, 2 el olijfolie, sap van 1 citroen, 1 tl mosterd, snuifje kruidenzout, 1 gesnipperde ajuin, paar takjes peterselie, 1 tl paprikapoeder

Lees meer

RIJST MET BOEKWEIT

RIJST MET BOEKWEIT

1,5 k rijst, 0,5 k boekweit, 0,5 l geweekte rozijnen, 0,5 k gemengde noten, 1 ajuin, 1 appel, 1 el kerrie, 4 k bouillon

Lees meer

RIJST MET TAUGE

RIJST MET TAUGE

2 koppen hete gare rijst, 2 gesnipperde ajuintjes, 2 koppen taugé, 3 el gomasio, 1 el tamari, sesamolie 

Lees meer

SHIITAKE IN DE WADJAN

SHIITAKE IN DE WADJAN

1 ajuin, 1 wortel, 1 kleine koergette of pastinaak, 250 g seitan, 250 g shiitake, shoyu, peper, zout, olijfolie, komijnzaadjes, kerrie

Lees meer

SHOYUSOEP

SHOYUSOEP

10 cm daikon of 1 grote raap, 1 flinke preistengel, 10 cm wakame, 2 shiitake, shoyu, peterselie

Lees meer

SNELLE PICKLES

SNELLE PICKLES

Op een totaal van 1 kg zeer fijn gesneden groenten, bv chinese of witte of spitskool, met of zonder ajuin, mengt u 4 el zeezout al knedend erdoorheen.

Lees meer

SOBA IN BOUILLON

SOBA IN BOUILLON

1 pakje yomogi soba, 2 shiitake, 1 preistengel, 1 takje selder, 1 noriblad, shoyu, kombu, 1 raap

Lees meer

SOPAIPILLAS

SOPAIPILLAS

2 k bloem, 1 k pompoenpuree (gekookte en gezeefde pompoen), 2 afgestreken el margarine, licht gezouten warm water

Lees meer

SPAGHETTISALADE

SPAGHETTISALADE

1 pakje somen of udon, 1 k gare doperwten, 1 geraspte wortel, 4 in stukken gesneden tomaten, 1 k komkommerschijfjes, 6 radijsjes in schijfjes

Lees meer

SPECULAAS

SPECULAAS

200 g gezeefd tarwemeel, 65 g koekkruimels, 15 g spekulaaskruiden, 2 tl zeezout, 1,5 el olie,1 el graanstroop, 125 g gemalen rozijnen

Lees meer

SPITSKOOLSALADE

SPITSKOOLSALADE

500 g spitskool, 2 tl karwij, 2 tl venkelzaad, 2 tl anijs, sesam, shiro miso

Lees meer

SPLITERWTENSCHOTEL

SPLITERWTENSCHOTEL

olie, 1 grote ajuin, 1 pond seitan, 1 pond spliterwten, 2 tl koenjit, kombu

Lees meer

TAMARIPICKLES

TAMARIPICKLES

Snij enkele ajuinen (of radijs, rammenas, daikon, ...) in ringen van zo’n 4 mm dik, leg ze in een pot met een inhoud van 1 liter.

Lees meer

TEMPEH MET KERRIESAUS

TEMPEH MET KERRIESAUS

1 kleine ajuin, 2 el olie, kerrie, 4 el bloem, 2,5 dl groentenbouillon, 1 banaan, 150 g tempeh, shoyu, 25 g walnoten

Lees meer

TOFUCREME MET AARDBEIEN

TOFUCREME MET AARDBEIEN

1 blok tofu, 3 kl amandelpasta, ½ l appelsap, vanille, 1 el kuzu, snuifje zout, aardbeien

Lees meer

TOFUCRÈMETAART

TOFUCRÈMETAART

½ kg tofu, 2 el olie, enkele el esdoornsiroop, vanille, citroensap

Lees meer

VLAAMSE TRUFFELS

VLAAMSE TRUFFELS

2 ons tarwebloem (85%), 1 el esdoornsiroop, 1 ons kokosrasp, vanillepoeder, zeezout, 1 el olie, 2 dl water, 2 ons gedroogde pruimen, 1 ons havervlokken, 1 el carobpoeder

Lees meer

VRUCHTENSALADE MET KARWIJ

VRUCHTENSALADE MET KARWIJ

1 banaan, 1 pompelmoes, 1 appel, 1 appelsien, 0,5 tl karwij, citroensap, esdoornsiroop

Lees meer

WAKAME MET BLOEMKOOL

WAKAME MET BLOEMKOOL

Lees meer

WAKAMESLA

WAKAMESLA

1,5 kop radijs in schijfjes, 2 koppen komkommersneetjes, 1 kl zout, 2 el citroensap, 50 g verse wakame, 1 kop ajuin in schijfjes, 250 g tofu, shoyu

Lees meer

ZEESOEP

ZEESOEP

Lees meer

ZOETE WORTELSCHIJFJES

ZOETE WORTELSCHIJFJES

Lees meer

ZOETZURE DAIKONPICKLE

ZOETZURE DAIKONPICKLE

Was zo’n 700 g daikon en snij de witte wortesl in fijne rondjes. Meng 2 kl zeezout met 6 el rijstazijn en 4 el maismoutstroop en voeg de daikonschijfjes daaraan toe. 

Lees meer

ZOUTWATERPICKLES

ZOUTWATERPICKLES

Kook 1 liter water met 1 k (!) zeezout tot het zout is opgelost, laat het afkoelen en voeg het bij een pot gesneden groenten. 

Lees meer
Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer.
Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken