AFGHAANSE RIJST

AFGHAANSE RIJST

1 kop rijst, 1½ kop water, 2 el olijfolie, saffraan, 2 ajuinen, citroenrasp, 1 appel, 1 kl kerrie, sap van 1 citroen, 1½ k rozijnen, peterselie

  • Snij 1 ajuin in ringen en fruit die in een weinig olie. 
  • Voeg rijst, water en saffraan toe, kook gaar op een zacht vuurtje. Snij intussen de andere ajuin in ringen, fruiten, geraspte appel erbij, 10’ zachtjes laten sudderen, dan citroenrasp en kerrie toevoegen. 
  • Snuifje zout erover, even laten stoven, dan rozijnen en citroensap erbij en nog 10’ laten pruttelen. 
  • De rijst op een schotel schikken en overgieten met de saus. Versieren met toefjes peterselie.


Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer.
Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken