KINPIRA

KINPIRA

3 middelgrote wortels (peen, kliswortel, schorseneer, paardebloemwortel, smeerwortel), 1 el sesamolie, 2 el shoyu, 0,5 k water, 1 tl versgeraspte gember

  • Kinpira is de Japanse benaming voor zeer fijn gesnipperde, gefruite wortelgroenten. 
  • Vooral kliswortel, de yangste groente en zeer geschikt als bescherming tegen de koude, wordt op die manier bereid. 
  • Slijp de gewassen wortels alsof het potloden zijn. 
  • Fruit de schilfers in een weinig olie op matig vuur in een wadjan gedurende enkele minuten. 
  • Voeg de shoyu tot en laat ze afgedekt zo’n 20’ zachtjes smoren tot al het vocht verdampt is. 
  • Meng er tegen het eind van de kooktijd de gember door, of draai het vuur uit en druppel er gembersap overheen.. 
  • Per persoon volstaan 1 tot 2 eetlepels van dit gerecht.


Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer.
Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken