KOOLSOEP MET TEMPEH

KOOLSOEP MET TEMPEH

2 ajuine, 1 kleine savooi, 2 aardappels, sesamolie, 1,5 tot 2 l bouillon, 1 tl karwij, 1 pakje tempeh, 2 tomaten, zeezout

  • Snipper de ajuinen fijn, snij de kool in dunne reepjes, de aardappels in dobbelsteentjes. 
  • Fruit de ajuinen glazig in een weinig sesamolie, voeg er kool en aardappels aan toe. 
  • Dan de bouillon, het zout en de gekneusde karwij erbij en 20’ laten koken. 
  • Snij de tempeh in blokjes, de tomaten in kleine stukjes, voeg beide bij de soep en laat die nog zo’n 5’ doorkoken. 
  • Maak af naar smaak met shoyu of miso.
  • Variatie : gebruik ipv aardappels gare rijst of gerst of gierst, of deegwaren.


Beste gebruikers, deze site slaat cookies op uw computer op.
Ze zijn bedoeld om uw webervaring te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die we gebruiken, raadpleeg dan onze Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt deze ook aanpassen. Als u weigert, wordt uw informatie niet gevolgd wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie in uw browser gebruikt om uw voorkeur te onthouden om niet te worden gevolgd.
Cookie-instellingen