TAMARIPICKLES

TAMARIPICKLES

  • Snij enkele ajuinen (of radijs, rammenas, daikon, ...) in ringen van zo’n 4 mm dik, leg ze in een pot met een inhoud van 1 liter. 
  • Steek er ev. voor een pittige smaak schijfjes gemberwortel , zo’n 50 g in totaal, tussen. 
  • Vul de pot tot halfweg met een mengeling van water en minstens 50% tamari. 
  • Na een uur kan het vocht met dezelfde mix aangevuld worden tot aan de rand. 
  • Draag er zorg voor dat de groenten goed onder staan, leg er bv. een schoteltje op verzwaard met een steen. 
  • Zulke pickles zijn eetbaar na een week, maar ze worden lekkerder als ze langer blijven staan - op een koele plaats kan u ze zelfs 4 maanden bewaren! 
  • Eet enkele schijfjes bij de warme of de broodmaaltijd, ze helpen het voedsel verteren en vormen een smakelijke en gezonde aanvulling.


Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer.
Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken