VLAAMSE TRUFFELS

VLAAMSE TRUFFELS

2 ons tarwebloem (85%), 1 el esdoornsiroop, 1 ons kokosrasp, vanillepoeder, zeezout, 1 el olie, 2 dl water, 2 ons gedroogde pruimen, 1 ons havervlokken, 1 el carobpoeder

  • Meng bloem, een mespuntje vanillepoeder en kokosrasp op de werktafel. 
  • Maak een kuiltje in het midden en meng een snuifje zeezout, olie en esdoornsiroop voorzichtig met de vingertoppen erdoorheen. 
  • Giet geleidelijk het water erbij en kneed alles tot een homogeen en soepel deeg. 
  • Strooi wat bloem op de tafel en rol het deeg uit, draai het regelmatig om zodat het niet gaat plakken. 
  • Steek er dan cirkels uit met een diameter van zowat 6 cm. 
  • Week de pruimen in zout water en kook ze en kwartier in vers water met weer wat zout erin. 
  • Mix ze, en leg telkens een klein hoopje moes op elke cirkel. 
  • Maak bolle korfjes van de cirkels en stoom ze een kwartier. 
  • Goed laten uitlekken! 
  • Rooster de havervlokken lichtjes en meng ze met het carobpoeder, wentel dan de gevulde bolletjes hierin. 


Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer.
Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken