Wie weet? De winkelweetjes

Wilt u graag op de hoogte blijven van waar De Karwij zoal mee bezig is? Dan kan u de wiweetjes eens in alle rust bekijken. U leest er onder meer over kuzu, hergebruik, wilgenroosje, ume, zomerse yannoh, een boek, een erfenis, rode bietenchips, aromahangers, nishime, laagfrequent geluid, het geheim van de darmen, tinnitus, alepzeep, en...

iets niet duidelijk? Neem gerust even contact op

Kom langs. Bel. Mail. U bent welkom!

Energie besparen: het belang van de eerste huid

Energie besparen: het belang van de eerste huid

U hebt al die berichten over de prijsverhogingen van gas en elektriciteit wellicht ook gehoord of gelezen, en de artikelen met de spaartips, die zich vooral richten op de tweede en derde huid.

Lees meer

Alepzeep

Alepzeep

… en de vele toepassingen ervan. Alepzeep is de traditionele zeep uit het Syrische Aleppo, die gemaakt wordt uit verzeepte olijfolie met een wisselend aandeel laurierolie – meer niet. Hoe hoger het gehalte aan laurierolie, hoe zachter de zeep.

Lees meer

Tinnitus

Tinnitus

Omdat we weten dat nogal wat mensen daaronder lijden delen we graag een tip uit een boek van Stephen T. Chang (Handboek voor de volledige zelfgenezing).

Lees meer

Snel, makkelijk, dankbaar en lekker: nishime

Snel, makkelijk, dankbaar en lekker: nishime

Het is alweer bijna 3 jaar geleden dat het recept voor nishime in de karweetjes stond: daarom even een opfrissing.

Lees meer

Het geheim van de darmen (2) (Der Spiegel 33/2019 - zelfde opmerkingen)

Het geheim van de darmen (2) (Der Spiegel 33/2019 - zelfde opmerkingen)

Gek genoeg blijven de darmen nog grotendeels onontgonnen gebied, wetenschappelijk gezien dan.

Lees meer

Aromahangers

Aromahangers

W a t ? 
Minivaatjes voor etherische olie in de vorm van een keramisch vaatje aan een koord of een halfedelsteen-met-gaatje aan een kettinkje.

Lees meer

Yannoh on the rocks

Yannoh on the rocks

Doe enkele ijsblokjes in een glas met schroefdeksel, voeg er alnaargelang de grootte 1 of 2 schepjes yannoh instant bij en vul het glas op met rijstemelk. Goed schudden, inschenken - smakelijk!

Lees meer

Het geheim van de darmen (1)

Het geheim van de darmen (1)

In Der Spiegel van 29 juni 2019 staat een machtig interessant artikel over de jongste wetenschappelijke bevindingen over de darmen: ‘Das Superorgan. Der Darm und das Geheimnis eines langen Lebens’.

Lees meer

Iets om over na te denken...

Iets om over na te denken...

Onderzoek van nobelprijswinnares Elizabeth Blackburn heeft aangetoond dat een veganistische voedingswijze al na 3 maanden 500 genen kan veranderen

Lees meer

Laagfrequent geluid

Laagfrequent geluid

Deze keer een artikel op vrt.be:
“2 tot 8 procent van de bevolking hoort een mysterieuze brom

Lees meer

Feestelijke chips

Feestelijke chips

...van chioggia of gewone rode bieten!
Wat u daarvoor nodig hebt: 700 g verse bietjes, 2 el olijfolie, 2 tl grof zeezout.

Lees meer

Over materiële en geestelijke erfenissen

Over materiële en geestelijke erfenissen

De Vitasana is weer achter de rug - de nationale biovakbeurs, voor wie de naam niet zou kennen - en het was een inspirerende editie.

Lees meer

De leessteen: onthaastingskampioenen

De leessteen: onthaastingskampioenen

Wist u dat bomen kunnen zweten en welke gevolgen dat heeft? 
Dat in het woud het recht van de sterkste geldt, maar de zwakkeren nooit verlaten worden? 

Lees meer

De wonderlijke ume

De wonderlijke ume

Wie heeft er nog nooit van gehoord?
Onrijp geplukte steenvruchtjes - meestal worden ze pruimen genoemd maar eigenlijk zijn het abrikozen - worden gepekeld met zeezout en shisoblaadjes,

Lees meer

Kleinbloemig wilgenroosje

Kleinbloemig wilgenroosje

Soms zijn winkelgesprekjes zo mooi, grappig of opvallend dat we ze u niet willen onthouden.
Zoals het volgende.

Lees meer

Hergebruik

Hergebruik

Het is een principe dat al dateert uit onze begindagen in de jaren ’80: hergebruik of recyclage.
Wat we zoal een tweede leven geven? 

Lees meer

De geneeskracht van kuzu

De geneeskracht van kuzu

Ook wel gekend als koedzoe of koezoe. 
Het is het zetmeel van een krachtige wilde wingerdplant die zich om bomen heen slingert. U kent kuzu wel: witte onregelmatige poederige brokjes, die vooral als bindmiddel gebruikt worden.

Lees meer
Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer. Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties.

Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Alles weigeren
Instellingen aanpassen
Sta alles toe
Cookie-instelling bewerken